maandag 5 september 2022

KIVA-dag: plezier, samenwerken, vertrouwen... en een ijsje

Na de twee schooldagen van vorige week, startten we vandaag, maandag 5 september, met een volledige schoolweek. Het werd een leuke KIVA-dag vol met spelletjes, opdrachten en een lekkere beloning. 

In 4A werden de leerlingen op Harry Potter-wijze uitgedaagd. Een geheimzinnige brief was de start van zoek-, doe- en spelopdrachten. De leerlingen moesten tonen dat ze goed konden samenwerken en nadenken. Na het uitvoeren van allerlei opdrachten (rekenraadsels oplossen, dieren opsommen, dominosteentjes plaatsen, puzzelen,...) en het opdrinken van een toverdrankje vonden de leerlingen een raadselachtig houten kistje. Met de juiste handelingen konden de leerlingen dit kistje openen en kregen ze kleurrijke goudblokjes om op te smikkelen. 

In 4B speelden de kinderen allerlei spelletjes waarbij ze elkaar beter leerden kennen. De eerste denk- en rekenspelletjes volgden al snel. Of wat dacht je van het boterkoekspel en van het balspel zonder woorden? En de kinderen ontdekten dat ze niet altijd de enige waren die.... Natuurlijk kon een eerste groepsfoto niet ontbreken. Als klap op de vuurpijl was er voor hen al een turnles (bij juf Kaat) ingepland. 

Natuurlijk speelden de twee klasgroepen ook samen op de speelplaats. "Ratten en raven" zorgde voor wat verwarring. "Citroen citroen" leerde ons wie de snelle lopers en de slimme strategen zijn. 

De dag werd afgesloten met een traktatie van de school. Twee vrolijke ijskarren stonden de leerlingen op te wachten. Dankjewel mevrouw directeur! Na wat nadenken en twijfelen, vond iedereen een lekkere smaak uit het grote aanbod. Smullen maar! Want de zon deed zijn best om dat lekkere ijsje snel te laten smelten. Is er ergens schaduw?

  
      

      


     









Geen opmerkingen:

Een reactie posten